Titanics undergång

Idag, den 14 april, är det precis 100 år sedan ångfartyget Titanic krockade med ett isberg och sjönk. Det osänkbara skeppet var inte osänkbart, men det är oglömbart. Vi kan inte glömma och intresset för Titanic är stort. Här får ni se några tidiga affischer från dramatiserade filminspelningar av katastrofen.

                                   

Filmerna kom mycket snart efter olyckan, redan 1912 och 1913. Att bilderna ser ut som de gör beror på att de är hämtade direkt från katalogposter i LIBRIS. Färgspektrat och etiketterna vid sidan av affischerna är till stöd vid digitaliseringen.

Det går att söka affischer i LIBRIS genom att välja Utökad sökning. Skriv in lämpliga sökord och välj Materialtyp: Affischer.

                   

              

Det här inlägget postades i Affisch, Vardagstryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.