Stockholmspressens bowlingklubb – PBK

1949 anlitade Stockholmspressens bowlingklubb tryckeriet Nordisk rotogravyr för sitt tävlingsprogram för vår och höst. Dessa små trycksaker finns nu på Vardagstryck.

Klubben instiftades redan 1922, åtta år innan Svenska bowlingförbundet bildades. Broschyrerna innehåller förutom tävlingsprogrammet, där det framgår att man bowlade en gång i veckan, även en medlemsförteckning, vilka som erhållit vandringspriserna, vilka som innehade klubbrekorden och så telefonnumren till de fem bowlinghallar där man kunde spela.

Av medlemsförteckningen framgår det att antalet medlemmar var strax under 30, att de uteslutande männen var verksamma vid Svenska telegrambyrån, Svenska dagbladet och Stockholms-Tidningen, att ett antal kända namn ur presshistorien var medlemmar; Lars Saxon, Ulf Hård af Segerstad, Nils Melander (bilden) med flera.

Klubbrekordet delades vid denna tid av G. Pravitz och K. Scherman som 1939 respektive 1943 slog varsin så kallad 300-serie, dvs. 12 strikar i följd.

Programmen från PBK finns på Sport Allm. Sällsk. Lokal Stockholm.

Det här inlägget postades i Pliktexemplar, Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.