Nya rön -musik i arbetet

Visste ni att musik kan vara svaret på den ouppmärksamhet och trötthetskänsla som kan följa på enformigt arbete? Det visar minst en för tiden rykande färsk engelsk undersökning. Titta på bilden. Det går att se noter i ljust blått som illustrerar hur musiken strömmar genom arbetet.

Philips

Musik på arbetsplatsen kan höja produktiviteten och minska antalen fel. Några svenska företag som har provat har bland annat märkt att arbetsglädjen och arbetstakten har ökat. Dessutom har anläggningen som utrustats med mikrofon visat sig vara praktisk för att nå alla arbetare med information i högtalarna.

Läs mer i trycksaken ”Musik ökar arbetsprestationen”. Den kan läsas på KB. Där finns den placerad hos Vardagstryck, Affärstryck, Svenska Philips AB [1947]. Formatet är 4:o.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.