Om du vill läsa vardagstryck på KB

Som vi nämner i marginalen till höger och i texerna under flikarna ovan, så lånar KB ut allt vardagstryck i specialläsesalen från 1 september. En anledning är att KB önskar ha en större säkerhet för materialet.

Vardagstryck är till sin karaktär ett unikt material. Det är ofta avsett att publiceras för användning under en begränsad tid. Även tryck som vi idag tycker är utan värde för att det trycks och sprids i stora upplagor är värdefullt för framtida forskning. Vi lånar ut vardagstrycket i Specialläsesalen eftersom det kan vara svårt att ersätta om det blir slitet eller försvinner. Det är också viktigt att hålla ordningen i kapslar och lådor eftersom ett felplacerat tryck kan vara svårt att återfinna.

Specialläsesalen har andra öppettider än övriga biblioteket:
Måndag-fredag 10-17, onsdagar öppet till 19 och på lördagar är det öppet 11-15.

slssslssv

Du behöver lånekort och id-handling då du besöker Specialläsesalen.

Läs mer under flikarna upptill om hur du lånar vardagstryck. Det finns även ett beställningsformulär som du kan använda för att komma i kontakt med samlingen.

Välkomna att komma och låna och läsa!

Det här inlägget postades i Pliktexemplar, Vardagstryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.