Panorama International

Panorama International erbjöd det ”billigaste och beqvämaste sättet att resa jorden rundt”. Man kunde alltså gå på utställning för att göra en resa genom att titta på panoramafotografier. Man kunde besöka städer och länder över hela världen, men man kunde också få vara med om historiska händelser av olika slag.  Till exempel ”Andrées sista färd”,  ”Verldsutställningen i Chicago 1893”, ”Kejsar Wilhelm II:s möte med kung Humbert af Italien i Venedig 1893” och ”Minnen från Fransk-tyska kriget 1870-71”. Det var nya utställningar varje vecka. Utställningslokaler fanns i Stockholm, Göteborg, Jönköping och kanske på andra platser i Sverige. I samlingen finns det dock endast programblad från dessa tre orter. Programmen som består av ett blad ryms i en kapsel och sträcker sig över perioden 1890 till och med 1904.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.