Framtidens energikällor

Miljömedvetenhet är inte en helt modern uppfinning. Denna lilla trycksak är ett särtryck ur Vetenskapsakademiens årsbok 1920. Svante Arrhenius, en svensk fysiker och kemist, redogör för farorna som den växande industrien medför och presenterar idéer till alternativa energikällor för mänskligheten i framtiden:

Vida större förhoppningar äro fästa vid tillgodogörandet av värmestrålningen. Jag har redan för fyra år sedan från denna plats redogjort för användbarheten av de maskiner, solmaskiner kallade, som man konstruerat för att omvandla solstrålningen till mekaniskt arbete.”

Svante Arrhenius tilldelades Nobelpriset i kemi 1903 och blev därmed den förste svenske nobelpristagaren.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.