Möte 1914

På sommaren 1914 började första världskriget. I september samlades man till ett möte i Örebro. Ombudsmannen för LO talade om krigets påverkan på jobben. Dagen för mötet var idag, 12 september, men för nästan 100 år sedan.

I vår samling finns det trycksaker som är från åren när första världskriget pågick. Ange namn på olika organisation som var verksamma då, så kan vi ta fram material. I vissa fall kan vi leta på ett ämne och aktuellt år.

Flygbladet återfinns på avdelningen: Program. Diverse. 1914.

Angående första världskriget:
Min kollega Dag och jag tipsar om utländska illustrerade tidskrifter från första världskriget. Det finns en fransk som heter ”L’Illustration” som i den utländska boksamlingen är placerad på: Tidskrifter Frankrike Folio. Vi var och kikade i en tjock volym från 1914, med svartvita foton på hemska skyttegravar, höga militärer med ”pickelhjälmar” och bajonetter, döda soldater och närstrider. Den engelska motsvarigheten är ”The Illustrated News” och finns på signum: Tidskrifter England Folio. Beställ i Regina-katalogen (eller på manuell lapp till lånedisken plan 5.) Gamla utländska illustrerade tidskrifter är sevärda – särskilt dom i stort format med bilder. Finns det någon tysk motsvarighet?
Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.