3 december – När går posten?

I år släpptes årets julfrimärken den 17 november och motiven är julblommor illustrerade av Molly Bark. Om julkorten ska hinna fram före jul bör de vara postade före den 16 december.

Den här lilla broschyren från 1911 ger ”uppgift öfver afgångs- och ankomsttider vid Luleå postkontor” vintern 1911-12. Den är på 14 sidor och listar vilka tider posten hämtas och lämnas ifrån olika orter i norra sverige. Vi får också veta om det utanför reguljär posttrafik sköts av lantbrevbäraren eller med gång- eller postrodd. Till exempel ser vi att posten till och från Juckasjärvi gick med gång- eller postrodd endast på tisdagar medan lantbrevbäraren tog hand om posten till och från Måttsund varje onsdag och lördag.

Broschyren återfinns under ämnet Förvaltning Kommunikationsdepartementet Post (20 Kf) i samlingen.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.