8 december – Ta en paus

Det är dags att börja baka * och kanske dags för ljusstöpning **? För egen del tycker jag det är för jobbigt. Särskilt ljusstöpning kräver specifika kunskaper, tålamod och inget drag.

Men det är även dags att fundera på var man ska bo under jul, om du ska övernatta på annan plats. Ska du besöka vänner eller dina släktingar? Kanske har du tröttnat på att bo över hos någon av dem. Det kan bli trångt. Ta en paus. En alternativ lösning är att ta in på hotell. Då kan ni fira jul tillsammans och sedan drar du dig tillbaka till ett eget rum. Det brukar vara så att åtminstone ett hotell på orten har öppet under jul. Ring runt och fråga.

Förr fanns det fler möjligheter till billigare övernattnigar, som pensionat. Här syns en broschyr som marknadsför Frostavallens gästgård. De erbjöd enklare rum med våningssängar. Inne fanns storstuga och ute lappkåtor. Det fanns skidspår och hoppbacke. Anläggningen byggdes 1931 och ägdes av Föreningen för skidlöpningens främjande, alltså Skidfrämjandet. Invigningen ägde rum just i december, nämligen den 2 december 1934. Min kollega Dag uppmärksammar oss på kombinationen ”snö och Skåne”. Det var alltså möjligt att åka skidor i Skåne, i trakten kring Höör. Var det kallare vintrar förr?

Bladets placering är: Affärstryck. Hotell och pensionat. Format 8:o.

* Detalj av ett foto i broschyren ”Bagarlandslagets söta” som nyligen inkommit från tryckeriet. Fotografen är okänd. Broschyren finns på avdelningen: Mat och dryck. 2011-2020.

** Ett program från Vänersborgs husmodersförening från 1932. Placerad på: Ekonomi. Allmänna sällskap. Lokala.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.