Parfymer, tvål och pennvässare

Från Dana i Paris kom fransk parfym. I denna blåvita reklamfolder marknadsförs ljuva dofter. Men det finns även annat. Vad sägs om ett exklusivt hårvatten för herrar som lider av torr hårbotten?

Från ett företag i Borås kunde man 1923 handla tvål och servetter, men även till exempel: dinappar, ärmhållare, korsettskyddare, byrådukar, blåblusar, baddräkter och simbyxor. Och ”blyertsformerare”, vilket måste vara pennvässare.

Båda dessa företag fann jag genom att gå till bokstaven F på affärstrycket och titta på ord som börjar på Fransk… Från Frankrike kommer väl parfymer och tvålar, gissade jag. Företaget Fransk-Svenska parfymkompaniet sålde Dana och den röda katalogen är från Franska tvålimporten i Borås.

Placering: Affärstryck 1920-70 format 8:o.

Franska tvålimporten i Borås annonserade i dagspressen, där man gjorde reklam för sin prislista. Se Dalpilen i september 1922. Tredje spalten under ”Arbetsvillige”, vilket måste betyda att de sökte försäljare av sina produkter.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.