Hissmontörernas…

Idag är det tjugondag jul – Knut.

Här syns en inbjudan till en julfest i slutet av december 1921. En fest för dom som lagar hissar – hissmontörerna. Ett fackförbund gissar jag. Bladet är tryckt av tryckeriet ”Fram” i Stockholm. Underhöll på festen gjorde komikern Kalle Nämdeman.

Varför blev jag inte hissmontör? Hissar har ju en tendens att stå stilla eller fastna. Lappen ”Ur funktion” ser man här och var. Så det kan vara ett yrkestips; bli reparatör så har du jobb. Har du nån gång sett en kvinna reparera en hiss? Är det för tungt?

Det smala bladet finns på avdelningen: Program diverse. 1921. På Program diverse finns en hel del inbjudningar till årstidsbundna fester som jul, lucia och midsommar.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.