Översvämning i Holland

I slutet av januari 1953 blev det kraftigt oväder och storm. Hollands floder svämmade över. Se dramatiskt film på Youtube ”Dutch flood 1953”  från katastrofen. I Sverige ordnade man en soaré till förmån för de drabbade.

Min kollega Dag minns att det knackade på dörren hemma och hans mormor öppnade. Utanför stod några flickor som sålde små färgglada träskor i backelit, för att samla in pengar till behövande i Holland. Hans mormor köpte naturligtvis några träskor, men han har dom inte kvar. Det här var i trakten kring Alingsås och Dag var liten pojk. Det är ju nästan 60 år sedan översvämningen inträffade.

Bladet finns på: Program. Diverse. 1953.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.