Högsäsong för längdskidor

Förra helgen avgjordes Vasaloppet. Denna vecka avslutas världscupen i längdskidor med Svenska skidspelen i Stockholm och Falun. I Stockholm åker man sprint runt Kungliga slottet på onsdag och i Falun åker man tre olika lopp.

När tävlingarna är avslutade och alla resultat statistikförda finns i bästa fall inbjudningar och program kvar i tryckt form. I vardagstryckets samlingar finns dessa trycksaker till bland annat skidtävlingar. På hyllan R Sportgrenar Skidsport Program 1971-1975 8:o hittade jag invigningsprogrammet till Skid-SM i Umeå 1975. Invigningen ägde rum i Umeå stads kyrka, kungen var närvarande, Norrlandsoperan och Regionmusiken spelade och Skidförbundets ordförande höll tal. En invigning med stil.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.