UE

Då man tänker på Upsala Ekeby tänker man kanske främst på alster av konstnärer som Mari Simmulson, Ingrid Atterberg, Anna-Lisa Thomson med flera? Åtminstone gör jag det. I vardagstryckssamlingen finns det tryck som visar att Upsala Ekeby hade en mycket större bredd och produktion än så. Företaget grundades på 1880-talet för att tillverka tegel och kakel. Bland annat var kakelugnar en stor produkt. Då våra bostäder med tiden började värmas upp på annat sätt minskade kakelugnsproduktionen och Upsala Ekeby koncentrerade sig alltmer på tillverkningen av kakelplattor. Här ser ni en katalog som visar dels olika användningsområden för kaklet, dels vilka produkter de hade att erbjuda.

Katalogen är från 1954 och är placerad på ämnet Affärstryck 1920-70, Böcker och kataloger.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.