Semester för ”folk”

På detta flygblad från 1939 uppmanas människor i Falun att komma till ett möte om ”folksemester”. Och en bank är med på ett hörn, för de såg säkert sin chans att få öppna nya konton för semestersparande.

Reseföretaget Reso grundades 1937. Ett år senare, 1938, kom lagen som såg till att alla arbetare fick 2 veckors semester. Företaget grundades av de så kallade folkrörelserna, som till exempel ABF, STF och KF. Notera dock att på detta flygblad står även bland andra Folkpartiets ungdomsklubb och Ungsvenskarna med som arrangörer till det lokala mötet.

Flygbladets placering: Program. Diverse. 1939.

Material som rör företaget Reso och deras resereklam återfinns på avdelningen: Resor.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.