Skridskofester

Svenska skridskosällskapet välkomnar till ett fantastiskt program. Året var 1887 i Stockholm. Som du ser är det diverse framträdanden som figuråkning, mazurka och vals. Det har spelats musik till uppvisningen på isen.

Det intressanta med det brandgula bladet är att någon i efterhand med blyerts kompletterat med uppgifter efter namnen som står till höger. Efter Sundström står det ”Korsångare vid Kongl Teatern”, efter Lindgren står det ”Bildhuggare”, och efter Wiman står det ”Murare”. Det måste ju ha varit deras yrken. Slutligen står det efter Raae att han var före detta bokbindare.

Det gula bladet informerar om en annan skridskofest, som ägde rum en måndag i februari 1887.

Eftersom bladen är sköra och trasiga har de lämnats in till en bokbindare på Enheten för bevarande, för åtgärd.

Placering: Sport. Allmänna möten och tävlingar. Kronologi. Format 4:o.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.