Skördetider

Bilden är framsidan på  en hundra år gammal katalog över lantbruksmaskiner. Katalogen kommer från företaget Aktiebolaget International Harvester co., Norrköping. Här presenteras dåtidens arbetskraftsbesparande maskiner inom jordbruket. Bakom skördegudinnan, med kärven i vänster hand och företagets varumärke i den högra handen, kan vi skymta lantbrukaren på sin hästdragna självbindare – Deerings Nya Ideal Själfbindare. Självbindaren är en skördemaskin som förutom att skära säden också samlar den till kärvar och binder kärvarna. Självbindaren presenterades första gången i Sverige vid lantbruksmötet i Stockholm 1886.

Titta gärna på några tidigare blogginlägg om lantbruksmöten. Lantbruksmötet i Eslöf 1908.

Skördetider 2.

Katalogen finns på facket Affärstryck 1900-20, 8:o


Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.