Sexualhygien och andra kurser

Det var tre kurser som, möjligtvis för tiden, var aktuella; att lära sig administrera en förening, att deklarera sin inkomst och att inte ständigt bli med barn. Alla tre kurserna kostade 7 kronor och det var ABF som arrangerade i Stockholm.

På baksidan av bladet finns ett foto på Elise Ottesen-Jensen som var föreläsare i sexualhygien. Och upplägget var nog att man kunde få kursen om ”sex” på köpet – man inte behövde särskilt önska den. Det var genant att endast anmäla sig till en kurs om preventivmedel 1946.

Bladet med talong finns på avdelningen: Medicin. Könsförhållanden.

Ur Svensk uppslagsbok 1955: ”Sexualhygien: den gren av hygienen, som avser könsorgan och sexuell samvaro. Häri inbegripas de åtgärder, som kunna tillgripas till förebyggande av könssjukdom*, i vidare bemärkelse även åtgärder till förebyggande av icke önskad graviditet (se Preventivmedel).”

Du kan läsa mer om sexualhygien i äldre böcker.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.