”Tulpan på dig!”

Det här programmet kostade runt 700 kronor att köpa in till vår samling,
har Olle Halldin berättat för mig. Det återfinns på avdelningen Program. Musik.

Vem som har tagit fotografierna på bandmedlemmarna vet jag inte.
Jag hoppas ändå inte att någon tar illa upp nu när jag visar trycksaken på bloggen.

Sist i programmets text önskar Eddie Larsson ”Tulpan på Dig!”.
Någon som har använt det uttrycket?

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Tulpan på dig!”

 1. Goldman skriver:

  ”Det går inte att rimma på Vietnam. ”/ Lasse Berghagen.

  Men den som lyssnade på (ovannämnde) Bengt Palmers ” Sommarprogram”, SR P1,(PodR.-17/8-2011) sist, fick lyssna på en amper predikan mot den politiska ”vänster-vridningen” på Sveriges Radios, musikprogram på 1960/70talet, som Palmers ansåg varit, förödande. Tio-i topp/Kvällstoppslistorna lades nämligen ner, (1974/75) det var det värsta, men även ” Muren” kom ju ner, som Palmers noterade.

  Palmers själv producerade bra, för sin tid, trallvänliga,coverskivinspelningar med: ElenorBodel (One way ticket to the Blue), Claes Dieden (DaaDooRonron) på ,60talet, Björn Skifs & Blåblus, m.m: (Hooked on a feeling, ”Hooga-chacka”,ca , inte direkt djupsinniga, men första svenska inspelning (One-hit-wonder-band) på USA-listan, innan ABBA-vågen. Gillar man musik så…(Men idag är det farbror Benny som gör uppror, farsan Efraim Andersson, var kassör i något LO-byggförbund och ”Palme hälsade alltid”, sa Benny i VI.)

  Men här är ju Palmers, conferencier för vad som då uppfattades som det mest sub-versiva USA- flowerpowerbandet,Zappa, och även ett svensk psychedelic, hippie-
  band ? Visste Palmers vad han gjorde, när han öppnade slussarna ? Nu får man ju inte blanda ihop politik och… musik (?) på KB-bloggen. Även Bo Hansson (i Hansson & Karlsson) gick sen till proggbanden, ”Fläsket brinner”, (Maten kallnar ?) och någon av ”Mecki Mark´s Men”, till ”Kebnekajse.”

  Förutom: bandet ”Träd gräs och stenar”, som Palmers höll fram som särskilt avskräckande, var det nog * Blå Tågets: ”(Den ena handen vet vad den andra gör/” Staten och kapitalet,) ” m.m. , som Palmers retade sig på: * Hoola Bandoola, (Vem kan man lita på ?) * Peps, (”Falsk matematik, som gör den fattige fattig och den rike så rik”) * Contact, (Hon kom över mon) * Nationalteatern,(Livet är en fest: – – -fyllan värmer bäst/Barn av vår tid), *Sånger om kvinnor/LP/Osten/Garpe, ” Hälften av alla som finns är – kvinns”.* Jan Hammarlund (Jag vill leva i EUropa), *Tältprojektet /Totta Näslund, * Nynningen (För full hals) *Sillstrypar´n /Doin´the omoralisk schlager-festivalblues”, * Björn Afzelius, (Bläckfisken) * Ola Magnell,(Påtalåten) * Tennander, * Wiehe/ Titanic, * NJA-gruppen, * Turid (Om snällhet) *Gud-i-Brallan (Fy på sig sosse), * Philemon Arthur & The Dung (In kommer Gösta). Låter och hörs som faktiskt både en politisk & musikalisk guldålder, med bredd. På sitt sätt, stor-svenskt. (Proggklassiker: 1969-1982) (Network records /2002) (Serieuppgift : Rek-lam & politik ; 1).

  (+ förstås, ”Hum, hum från Humlegården” /LP:n och parken med samma namn/ av Ragnar Borgedahl) (1974)

  Sen kom, en ny guldålder, mer konkret : Bert Karlsson/ABBA/Polar/ Schlagerfesti-valen 4.0 / Idol/ X-Factor – Palmers måste vara mer än nöjd idag. Apropå Gunder Hägg/ Blå tåget :(i antologin: Spela för livet, ikongruppens ”stående annons”) = Leif Nylén, kom i veckan Kungsgatan ner, med damsällskap, till Kungl. bibl.,?(som Strind-berg i samma j—a snöstorm på Drottninggatan, som för 100 år sen). Samtidigt i Gall-erian : Goldman spanar in Camilla Läckberg, ”deckardrottningen”, som (PR?)-ming-lade på ” Guldfynd”…