Automobilen KRIT

Philipsonliten

Foto: Olof Halldin

Denna lilla trycksak från början av 1900-talet beskriver automobilen KRITs företräden och utrustning. Den tillverkades på KRIT Motor Car Companys egna verkstäder i Detroit och har plats för fem personer. Bilen kallas för ”vagnen” i texten och med dessa rader vill man övertyga läsaren att KRIT är ett förträffligt köp:

”Under de trenne år, som KRIT funnits i marknaden, har den slagit rekord ifråga om styrka och hållbarhet, hvilket bäst bevisar att det lyckats fabriken framställa en vagn, som i förhållande till pris är den förnämsta, som hittills tillverkats. Det är ett rekord, som hvarje ägare af en KRIT med fog kan vara stolt öfver”

Affärstryck 1900-1920 8:o

Det här inlägget postades i Pliktexemplar, Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.