Samla och spara med Herr Wellman

”Var inte enbart åskådare utan hjälp Herr Wellman i kampen mot pappersbristen”.

Efter kriget rådde det stor brist på papper och wellpapp. Ekonomin började komma i gång, lagren var små och tillgången till råvaror liten. Wellpappindustrin räknades till en av näringslivets nyckelindustrier. Till exempel livsmedelsindustrin var helt beroende av det emballagematerial som framställdes för distribution av varor.

”En gång är ingen gång för en wellpappkartong”.

Baksida1946 gav Sveriges Wellpappfabrikanters förening ut den här lilla foldern med uppmaning att inte slösa på papper och att lämna papper och kartonger till återvinning. Förbrukningen av papper låg då på 500 000 ton per år, vilket var en fördubbling sedan 1939.

Folderns placering i samlingen: Ekonomi Allmänt

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.