Tävling i gång 1939

I juni 1939 tävlar Sverige i gång mot Tyskland. Platsen är Motala. Svenska gångförbundet arrangerar och de båda länderna har enligt programmet mötts två gånger tidigare. De har var sin seger. I programmet står det:

”Vi hoppas emellertid, att landskampen skall bli en sportslig framgång, vilket land det nu blir som hemför segern!”

Vem vann?

En kort tid senare, i september, bryter andra världskriget ut. När man ser ”Tyskland-Sverige” i kombination med året 1939 ryggar man till lite och börjar fundera på Sveriges relationer med tyskarna. Men just det här är en idrottstävling mellan två länder och det råkar vara 1939, eller är det mer komplicerat?

Programmet finns på: Sport. Allmänna möten och tävlingar. 1939.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.