Skofabriken Svanen.

På avdelningen Affärstryck finns dessa priskuranter från Skofabriken Svanen i Örebro. Den med brunt omslag är ”Netto priskurant 1912-1913 öfver Nåtlingar, Bottenläder, Smorläder, Skinnvaror & Skomakeriartiklar m.m.”  Den blå avser ”Afdelning för skodon och galoscher,” också från 1912-1913.

  

Av bilderna från kontor och packningsavdelning förstår man att det är ett stort och seriöst företag. Att man t.o.m. får se chefkontoret imponerar.

  

På bilden till vänster visas Dam-Snörkängor i amerikansk respektive fransk fasong. På bilden till höger gummiklackar som ”medverka till en lugn och behaglig gång (liksom på en matta)”. Extra praktisk verkar den automatiska, rörliga gummiklacken vara.

 

Placering i samlingen: Affärstryck, 1900-1920

Britt-Marie Larsson

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.