Baltiska utställningen 1914

Affisch till Baltiska utställningen 1914För 100 år sedan, närmare bestämt den 15 maj 1914, öppnades grindarna till Baltiska utställningen i Malmö. Stora utställningar var populärt kring förra sekelskiftet för att visa upp tekniska, vetenskapliga och konstnärliga nyheter för en bredare allmänhet. I den Baltiska utställningen samarbetade de fyra nationer som på den tiden hade sina gränser kring det Baltiska innanhavet, Östersjön. Förutom Sverige var det Danmark, Tyskland och Ryssland. Utställningen var öppen fram till den 30 september men fick i praktiken ett slut i och med att första världskriget bröt ut i augusti 1914.

I vardagstryckssamlingen finns program, instruktioner, promemorior och en plankarta över utställningsområdet. Sammanlagt 59 trycksaker under ämnet Utställningar. Här finns också den här utställningsaffischen.

Läs gärna min kollegas tidigare inlägg där ni kan se en bild på det engelska programmet.

Det här inlägget postades i Affisch, Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.