Utställningsaffischen till Baltiska utställningen

Affisch baltiska utställningenPå affischen till Baltiska utställningen ser vi en byggnad bakom de flygande skånska storkarna som symboliserar de fyra deltagarländerna, Sverige, Danmark, Tyskland och Ryssland. Det är utsiktstornet som var strategiskt placerat på Centralplan. Se föregående inlägg. Uppifrån tornet hade man en vidsträckt utsikt över utställningsområdet, Malmö och Öresund. Tornet hade trappstegsgavlar på samma sätt som många andra byggnader på utställningen. Arkitekturen var till stor del inspirerad av skånsk arkitektur med vitrappade byggnader i trä och puts.

 

Affischen är gjord av Ernst Norlind som är känd för storkmålningar och kanske inte minst för den här affischen.

Affischen finns i affischsamlingen under ämnet Utställningar större än A1.

Det här inlägget postades i Affisch och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.