Karnevalslagret i Eslöv

Karnevalslagret i Eslöv sålde många grejer som behövdes för att ordna till en lyckad fest. Ville man ha tombola kunde man köpa både själva lotterna och priserna. Det fanns olika vinstkollektioner som djur, dockor, porslin och choklad. Och dessutom kringmaterial i form av biljetter för bilar och cyklar som skulle parkeras.

För att kunna informera om festen fanns affischer med färdiga motiv att köpa – endast plats och klockslag behövdes skrivas dit.

Lotteri där vinsterna var olika spettekakor – typiskt skånskt!

För att alldeles exakt veta hur bilderna på katalogernas omslag är gjorda bör man nästan ha varit med vid tillkomsten. Eventuellt är ett mikroskop till hjälp. Men eftersom bilderna är tecknade rör det sig om litografi och de här är gjorda under mitten av 1900-talet. Sten ersätts med tiden av plåt.

Många moderna grafiska tekniker är jag okunnig om. Detta trots att min far arbetat på ett tryckeri. Tradition och kåranda bidrar till att man håller klaffen utåt. Det är också en manlig värld.

Återfinns på: Affärstryck 1920-1970 Böcker och kataloger.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.