Priskurant från Korsnäs lådfabrik

Bland affärstryck från 1800-talet finns en mycket annorlunda och fantasifull priskurant. Den skiljer sig från övrigt material i samlingen på så sätt att den är gjord helt i trä. Trots det är den mycket skör.

Priskuranten är utgiven av Korsnäs lådfabrik 1895. Den ger exempel på vilka olika typer av lådor och dimensioner de kan erbjuda samt vad de kostar. Inledningsvis informerar de bland annat om att de inte börjar tillverka lådorna förrän de fått en beställning. Å andra sidan anstränger de sig för att kunna leverera på bestämd tid så att inte kunden ska riskera några förluster på grund av sen leverans av packlåda.

Korsnäs

Placering i samlingen: Affärstryck 1800-tal, 8:o.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Priskurant från Korsnäs lådfabrik

  1. Erika skriver:

    Fint! Intressant – Korsnäs ligger i utkanten av Falun, inte långt ifrån min hembygd. Spännande föremål, tack Catharina.