Med Johnson till Svarta havet

Den här affischen gör reklam för utombordsmotorn Johnson Seahorse. Affischen fångar vår uppmärksamhet med färg och illustrationer. Det är spännande, men ännu mer spännande är det att de refererar till äventyrerskan Aina Cederblom i sin reklam. Hon är mer spännande än båtmotorn, tycker jag.

Aina Cederblom (1896-1986) reste med en liten öppen båt på fem meter och aktersnurra på olika resor runt Europa, till Grönland, Fjärran Östern och till Amerika. Båten hette Rospiggen. Då hon inte var på resa arbetade hon som teckningslärare och textilkonstnär. Hon var mycket intresserad av vävning och startade vävskolor på Färöarna och i Brasilien.

Europa runtPå kartan kan vi följa hennes färd från Stockholm ner genom Europa till Svarta havet, genom Medelhavet och sedan hemåt genom Frankrike.

Hon skrev ett par böcker om sina resor och de kan sökas fram i LIBRIS. Hon besökte också Lasse Holmqvists tv-program Här är ditt liv. Det går att se på Svt Öppet arkiv.

Affischen är från 1932 och saknar signatur.
Placering i samlingen: Affärstryck Övrigt <A1.

Det här inlägget postades i Affisch och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.