Skidsport

urn-nbn-se-kb-digark-2929125_Sida_3
Mitt i februari, sportlovsstämning och säsong för längdskidor igen. Vill man inte spänna på sig ett eget par eller försjunka djupt i tv-soffan framför världsmästerskapen i Falun finns möjligheten att läsa på om skidutrustning från förr.

urn-nbn-se-kb-digark-2929125_Sida_2

I priskuranten från sport- och fritidshandeln Georg A. Bastman kan man hitta uppgifter om vilka skidor och pjäxor som fanns till salu år 1895. En googling senare vet vi också vad skillnaden var på ”Lappmodell” och ”Kajana-modell”. Lappmodellen användes i backig terräng och lös snö, Kajana-modellen för ”jemnare mark eller hård skare”.

I Libris kan man hitta fler digitaliserade priskuranter från Georg A. Bastmans magasin för sportartiklar.
http://libris.kb.se/bib/14800420

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.