Bilfärd i snön 1908

Återförsäljare_Scania  Återförsäljare_Scania_foto2 Återförsäljare_Scania_foto

Sidan med de två bilarna av modell Scania från tidigt 1900-tal innehåller ett särdeles bra foto, där fyra karlar sitter påpälsade och nedtryckta i en bil. Varav en har valrossmustasch. Yrvädret är fångat på bild och däcken tränger ned i snön. En snubbe i tunnare kläder står på håll och beskådar färden utmed ett gärde.

Gusten Lind var återförsäljare av Scania bilar. Så denna toppenfina reklambroschyr visar på att det inte är så enkelt att bara uppsöka företaget Scania i samlingen, för att hitta material. Man får som låntagare ta tid till att söka i en gammal telefonkatalog eller i en handelskalender efter företag som sålde märket.

Efter dagar, veckor, månader och år av arbete med sökningar bland materialet kanske ett sådant här guldkorn påträffas av mig eller en kollega.

Broschyren är tryck 1908 och återfinns på Affärstryck 1900-1920, format 8:o.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.