Ett vykort från 1910

VYKORT-Framsidan        VYKORT-Baksidan

Vykort i färg köpte jag på auktionssajten Tradera för en tid sedan. Eftersom det visar Jönköpings hamnpir lämnade jag vykortet till mina föräldrar som bor uppe på höjden. Efter att de tittat närmare på kortet upptäckte de något som jag missat, nämligen att vykortet skickades till en anställd på KB 1910 – min arbetsplats. Så nu har vykortet varit på Kungliga biblioteket två gånger. Jag ska ha mitt inramat som ett minne av två platser; mitt jobb och min hemort.

VETTERN_JönköpingEn kollega har varit i ämbetsarkivet och sökt efter kvinnan som fick vykortet sänt till sig för över 100 år sedan. Dagmar Bergström var född 1863 och anställdes som biträde på katalogiseringsavdelningen i januari 1905. KB hade vid denna tid sökt pengar för att kunna anställa extra personal för katalogisering. Dagmar blev 72 år.

Bildenheten har vykortet i svartvitt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.