Kapslar, boxar

DSC00693                   DSC00687

Vi säger att vi ordnar upp trycksakerna i kapslar. Vi liksom kapslar in materialet. Boxarna är plana och så viker vi dem till lådor. De finns i olika format. Och det finns ännu större för löpsedlar, dagstidningar och matreklam bland annat. Affischer och riktigt stora format förvaras på utdragbara plåtar buntvis på sitt ämne och år.

Vi har närförråd av kapslar och omslag här och där. Stort lager finns i ett magasin.

Vi använder många pappersomslag för att hålla isär, separera, företag, och institutioner. Skilja ut orter eller teman.

Vi använder klassisk vässbar blyertspenna. Hårdhet HB eller 2B. Oftast…

Kollegorna på Enheten för bevarande är stöttepelare i frågor som rör evighetsförvaring för trycksaker som plockas fram för utlån. Och på bevarande arbetar bokbindare och konservatorer. På nybindningen jobbar bibliotekarier.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Pliktexemplar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.