Nansen – en bok om Nansen

Affisch för boken Nansen, 1896 Affischsamlingen är ordnad efter affischens ämne och därefter årtal för publicering. Det är endast en liten del av affischsamlingen som är katalogiserad och kan återfinnas i biblioteksdatabasen LIBRIS. I går visade vi en affisch som gjorde reklam för en tidskrift, i dag visar vi en affisch som gör reklam för en bok. Båda affischerna förvaras under ämnet Bok, bibliotek och tidningsväsen.

Det är en förhandsannonsering för en kommande bok om Fridtjof Nansen och hans upptäcktsresor. Bokens titel är Nansen, författare är Waldemar Christopher Brögger och Nordal Rolfsen. Både affisch och bok är från 1896.

nansen omsl

nansen uppslJag var tvungen att gå ner i magasinet för att titta närmare på boken.

Den utkom i 15 häften som i KB är sammanbundna till en volym på 358 sidor.

Länk till boken i LIBRIS http://libris.kb.se/bib/198460.

 

Det här inlägget postades i Affisch och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.