I gömmorna på St Bride

StBride_entre         StBride         DSC00271

I närheten av Sankt Pauls Cathedral ligger det som en gång var ett institut för utbildning inom tryckeribranschenSt Bride.

Där finns bland annat en undervisningslokal med etager i trä som kursdeltagarna satt på och så visade läraren bilder med instruktioner – typ hörsal med OH-projektor. Fast det var glasplåtar som sattes i en laterna magica. Som en extra detalj finns uppe i taket kolnat trä efter Blitzen. Så stället har hängt med ett tag.

Eftersom jag är intresserad av tryckfärgskataloger fick jag se en hel del. Denna som Bob Richardson stolt håller fram är från The Ault & Wiberg Company.

Tja, sånt här roar mig mycket. Jag är en bibliotekarie som arbetar med slutprodukten, nämligen trycksaker. Tryckfärg luktar gott i lagom dos och är en användbar substans som spelat en avgörande roll genom historien. Kommer göra det i fortsättningen också.

DSC002722

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.