Skapa med vardagstryck, del 8 Nu med vlog!

Jag förstår att du väntat på att få veta mer om hur du gör din egen provdocka. Nu är tiden inne.Provdocka_1

Beskrivningen är gjord av fruarna Edla Johansson och Agnes Persson på KF:s mönsteravdelning i samråd med ett husmodersråd. Den finns i broschyren Vi syr en klänning och gör en provdocka, som i sin tur är ett särtryck ur tidskriften Vi husmödrar.

Jag är oerhört förtjust i det här trycket av många anledningar. Bland annat för att man tagit till vara på kvinnors kraft och kunskap för att skapa en verkligen användbar skrift. Den är fylld med praktiskt användbara råd och tips som är fullt överförbara till idag, och detta i en ton som är både tillgänglig och tilltalande. Om du inte vet hur du exempelvis rynkar en arm eller syr fast en knapp på bästa sätt så garanterar jag att du vet det efter läsning. Och om du vet det så finns det flera knep som du  kanske inte känner till.

Provdockeklipp

För första gången provar vi med en film i bloggen, för att kunna visa lite mer kontext kring materialet. Du får gärna lämna önskemål i kommentarsfältet om andra saker du skulle vilja se på film.

I vardagstryckssamlingen återfinns broschyren under hyllsignum Teknol Vävn 1956-58 om du vill fördjupa dig. Vilket jag rekommenderar, det är nog en av mina favoritkapslar och med tanke på alla skatter som finns i samlingen vill det inte säga lite.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Vlog och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.