Gott nytt år!

I vår hylla med material som ska sorteras in i samlingen, har jag funnit dessa fina nyårstelegram. Det är inte några nya tryck. Anledningen till att de ligger på hyllan kan vara att KB har fått in dem som en gåva eller möjligen som ett antikvariskt förvärv. Det kan också vara fråga om en flytt mellan olika samlingar i KB.

nyarsh

Telegram, liksom diplom, blanketter och liknande tryck, är idag inte leveranspliktigt enligt Lag om pliktleverans av dokument.

Telegrammen är från 1924 och de är utformade som en blankett att fylla i. Det finns plats för avsändarnamn, årtal och det är förtryckt att hälsningen är skickad ”klockan 12.01 fm.” Om man vänder på telegrammet kan man läsa att det kan ”Frankeras med 5 öre om endast, namn, datum och ortsnamn utsättes”.

Det finns även några jultelegram och gratulationstelegram.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.