Brevpapper med en vacker dam

Nordisk rotogravyr

För den som hellre fördjupar sig i grafiska metoder än i snygga kvinnor – kolla in denna sajt: Letterology.com. Allt på Jennifer Kennards blogg är läckert. Se förslagsvis inlägg under etiketten Printing eller Writing.

Om du vill titta på brevpapper bör du söka upp Howard Iron Works, som har digitaliserat gamla letterheads.

Nordisk rotogavyr_Bibliografi

Åter till dekorativa kvinnor:

Det här brevpappret ställer sig också i den långa traditionen att utsmycka med en skön kvinna. Och vi är snyggare än män? Det hela hänger delvis ihop med att kvinnor kan ses som objekt. Stå stilla och se bra ut – behaga. Och män gör saker.

Stämmer det?

Bibliografi

I KB:s entré finns statyerna; skrivande man och läsande kvinna. Konst med en underliggande föreställning och tidsanda om att mannen skapar – gör. Och kvinnan tar del av resultatet. Fast hon tänker ju samtidigt.

Små trycksaker kan således ställa stora frågor, vid närmare betraktelse.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.