Veterinärer har koll på hästens inre

Vardagstryck_medvet

Huvudfrågan handlar om hur man går tillväga för att avbilda en hästs inre. Det finns olika tryckta anatomiska bilder. Givetvis med tiden fotografier och numera digitala skisser.

En illustratör kan ju inte se in i djuret, utan måste ta hjälp av tidigare avbildningar i böcker, uppsöka ett naturhistoriskt museum, rådfråga en fackman. För att på alla sätt och vis skapa ett skelett med organ i skapligt rätta storlekar. Man måste finna lösningar på problemet med att en bild är platt, men djurets inre är i flera lager. Knivigt.

Vardagstryck_medvet_sida

I alla fall har veterinärer genom åren haft bra koll på de inre organen, eftersom folk har behövt få sina hästar friska igen. Och djurläkarna har lagt hästar på bord och sprättat upp dem, lyft upp och tittat på magsäck, njurar, lever och tarmar. Salar med sittplatser för åskådare i undervisningssyfte har funnits länge.

Vardagstryck_Med_vet

För den som vill teckna av ett djurs inre finns åtminstone idag särskilda böcker.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.