Kontakta oss

Vill du veta mer om exemplen vi visat här, samlingen i stort eller låna fram något kan du kontakta oss på telefon eller e-post. En liten del av vardagstrycket kan du söka i KB:s katalog Regina.

Tel. 010 709 30 70 (telefontid 9-16)
E-post vardagstryck@kb.se

Vardagstryckssamlingen har tidigare även kallats småtrycksamlingen eller den okatalogiserade samlingen (Okat).

Till Vardagstryckets sidor på Kungliga bibliotekets webbplats.

Från Stureplan kan man gå sista biten på Biblioteksgatan för att komma till Humlegården och oss på Kungliga biblioteket. Då passerar man på vänster sida den byggnad som Lundbergs varuhus en gång låg i.

Annons från omkring 1900 som är helt litograferad. Införd i Modenytt.

stureplan

stureplan

2 kommentarer till Kontakta oss

  1. Marie H Härdig skriver:

    Hej. Jag skulle gärna vilja veta när Göteborgs korkfabrik, vilka år den fanns, byggdes och startade ev. lades ner. (Läste ett inslag av Carina Boman, 2014) Jag har nämligen en i mina anor från Göteborg Fabrikör Fredrik Nymansson. Enligt papper jag har från min farmor så var han fabrikör (farmors far) för el. på korkfabriken. Årtal vet jag inte så noga, han dog 1922. Skulle gärna vilja få tag på bilder från byggnaden. MVH Marie H Härdig.
    PS Jag vet inte om jag frågat förr.

    • Carina Broman skriver:

      Tack för din fråga! Om du söker i Google på Göteborgs korkfabrik och väljer alternativet ”bilder” får du se bilder på fabriken, som finns på trycksaker som litografiska museet har. Jag tittade i Sveriges handelskalender från 1897 och där nämns Göteborgs nya korkfabrik med startår 1893. Vad det gäller Göteborgs korkfabrik är det i boken en hänvisning till Wicanders korkfabrik. Hör med arkivet i Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.