Makaronifabrik

Ont om pengar efter decembers utlägg? Varför inte då äta billig pasta?

Min arbetskamrat Carina och jag tipsar om makaroner från Stockholms Makaronifabrik. Det rosa bladet som du ser ovan är tryckt år 1893. Det är både ett reklam- och receptblad från företaget. Man kan läsa på trycket att deras makaroner är: ”Fullt jemförliga med de bästa utländska” . Man får recept för bland annat ”Omelett med stufvade dessertmakaroni”, ”Makaroni omelett till kött”, ”Makaronisoppa” och ”Silkesvermiceller med ost”. Det finns ett standardrecept på kokta makaroner. Dessutom finns det ett särskilt sätt att stuva dem på, för att det första stuvningssättet ”ibland ej värderas af de manliga familjemedlemmarna”.

Klicka här för att se andra sidan av bladet.

Detta lilla gröna recepthäfte som du ser till höger kommer från företaget Gegerfelt & Wejdling i Göteborg. Innehåller bland annat recepten; ”Vegetariansk makaronipudding”, ”Makaronisoppa för barn med socker, mjölk och kanel” och ”Makaroni med katrinplommon”.

Reklambladen återfinns på: Affärstryck. 1800-talet format 4:o och Affärstryck. 1920-1970. 8:o.

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.