Teaterprogram

Våra kollegor på Enheten för bevarande bloggade nyss under rubriken ”Tecknat på Dramaten”. Med anledning av föreställningen Liv Strömquist tänker på dig som nu ges på Dramaten berättade man att vi på KB naturligtvis har seriealbumen som föreställningen bygger på.

Nu vill vi på Enheten för vardagstryck passa på att berätta att vi har en stor samling med teaterprogram. Bara programmen för perioden t.o.m. 1970 fyller ca 40 hyllmeter.

i magasin

En del program finns i inbundna volymer

inbundna

Men de flesta ligger lösa i kapslar

i kapsel

Här ser vi programmet till den ovan nämnda föreställning Liv Strömquist tänker på dig. Dessutom programmen till Candida av Bernhard Shaw som just nu spelas på Stockholms stadsteater, Klas Klättermus som framfördes på Dramaten 1968 (med Helena Brodin i titelrollen) samt Kalmarrevyn 1986.

Teater_0111

Fria Proteaterns program för Mäster Palm lever från 1973.  Ett häfte från Blanche-teaterns säsong 1932-1933 som gäller en pjäs med titeln Livet har rätt av Dicte Sjögren. Scensällskapet Actio, Stockholms frisksportarförbunds teateramatörer, höll den 26 maj 1944 en teaterafton då de framförde pjäserna Kärlek utan kvacksalveri av Ivar Thor Thunberg och Bröllopsnatten av Margit Ekegårdh.

Teater_0222
Placering i samlingen: Program, Teater

Vardagstryckets skribent: Britt-Marie Larsson

Det här inlägget postades i Vardagstryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.